epa06217996 The United Nations Security Council votes to pass a draft resolution to begin gathering evidence of alleged crimes by Daesh, also known as ISIS, during a meeting on threats to international peace and security on the sidelines of the General Debate of the 72nd United Nations General Assembly at UN headquarters in New York, New York, USA, 21 September 2017. The annual gathering of world leaders formally opened on 19 September 2017, with the theme, 'Focusing on People: Striving for Peace and a Decent Life for All on a Sustainable Planet.' EPA-EFE/JUSTIN LANE

Rusija je zatražila sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na kojoj bi se trebalo glasovati o njenom nacrtu rezolucije kojim traži da 31. srpnja 2022. bude ukinuta funkcija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i njegov ured.

Potvrđeno je to za BHRT iz Veleposlanstva Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini koje nije navelo točan datum i termin sjednice.

 

Prethodno je novinska agencija AFP, pozivajući se na neimenovane diplomate, objavila da je Rusija zatražila da sjednica bude održana u četvrtak 22. srpnja. Navodi se da Francuska, koja predsjedava Vijećem, treba potvrditi taj termin.

Vrisak.info/Tomislavcity