U sklopu manifestacije „Roško kulturno ljeto“ večeras su u dvorani HKUD-a fra Jozo Križić u Roškom Polju predstavljeni romani za djecu i mladež „Folirant u razredu“ i „Sedmero znatiželjnih“ duvanjske autorice Ivane Ćurić.
Na samom početku okupljene je pozdravila organizatorica Iva Krajina, koja se zahvalila autorici na prihvaćenom pozivu te je izrazila iskrenu dobrodošlicu predstavljačima njezinih knjiga Snježani Redžepagić i Mirku Ćuriću.
Svoju radost zbog ovog događaja izrazila je Snježana Redžepagić koja je uz predstavljanje knjiga rado preuzela ulogu i voditeljice programa, pa je osvojila posebne simpatije okupljenih nakon priznanja da je i ona ustvari po svojoj pokojnoj baki Roškulja.
– Ovo su romani o odrastanju, namijenjeni za djecu i mladež, ali provjereno i za odrasle, jer su ih sve moje prijateljice pročitale u dahu – priznala je Snježana.
Svojim nastupima večer su uveličali mlađi članovi HKUD –a fra Jozo Križić koji su okupljene oduševili pjesmom i tradicijskim plesom. Uspješno su uprizorili i dio iz romana „Folirant u razredu“ čime su nasmijali dobro raspoloženu publiku, a uz tradicijske pjesme, uz pratnju gitare, čuli su se i taktovi moderne glazbe kojima su nazočne počastile polaznice glazbene škole u Roškom Polju.
Tekst pjesme „Ja Roškulja, Roškulja mi majka“ posebno je dirnuo Mirka Ćurića čija je majka iz Roškog Polja. U svom obraćanju gospodin Ćurić, inače nakladnik i glavni urednik večeras predstavljenih romana, nahvalio je stil pisanja duvanjske autorice Ivane Ćurić ističući istinsku vrijednost njezinih djela.
– Ovi romani u sebi imaju humor, životnost i odraz zdrave sredine u kojoj su nastali te dobrih međuljudskih odnosa između mlađe i starije populacije. U današnje vrijeme to nije česta pojava u književnosti stoga su ove knjige pravo osvježenje – između ostalog je kazao.
Na koncu se okupljenima obratila i autorica Ivana Ćurić koja im se zahvalila. Priznala je kako je ovo za nju posebna večer, te kako su joj posebne emocije izazvale njezine nekadašnje učenice koje su joj za ovu prigodu slagale švedski stol. Ne krijući svoje oduševljenje Rožanima i njihovim HKUD-om, izrazila je želju za njihovom daljnjom suradnjom.