Općinske vlasti pozvale su građane da se izjasne kakvu rekonstrukciju ulice Brigade kralja Tomislava žele. Osnovno pitanje bilo je vezano za zadržavanje postojećega drvoreda (koji je po mišljenju mnogih nepravilno i neprimjereno postavljen) ili njihovo uklanjanje i sadnja novih.

Anketa je polučila neočekivano veliki odjek. Čak 7.143 klika bila su “za” ili “protiv!. Malo veći broj klikova bio je za uklanjanje postojećih stabala i sadnju novih. Čini se da rezultat ankete nije bio baš uvjerljiv tako da je odlučivanje opet vraćeno na općinsko vodstvo!

– Ulica Brigade kralja Tomislava prema projektu iz 1980. godine trebala je imati širinu od 19 metara, počevši od današnjega semafora do izlaza na Ulicu kralja Zvonimira. U međuvremenu je cijelom dužinom uzurpirana po tri metra sa svake strane. Drvored o kojem se sada raspravlja posađen je 1983. godine. Sada se razmatra mogućnost da se i ono malo što je ostalo za pješake treba uzurpirati – navodi čitatelj te poručuje – Možda bi se o svemu mogla oglasiti i Imovinsko-pravna služna Općine Tomislavgrad.

Tomislavcity