Danas je u prelijepoj crkvi svetoga Ante u Šujici podijeljen sakrament Prve svete pričesti. Svečano misno slavlje predvodio je fra Anthony Burnside.

– Prva sveta pričest velik je događaj kako za prvopričesnike i njihove obitelji tako i za cijelu župu ali i za nas svećenike. Ja nikada neću zaboraviti onaj prvi sakramenat svete pričesti kojega sam kao svećenik podijelio – kazao je fra Anthony koji se kroz slikovitu i dojmljivu homiliju prisjetio tog događaja i na poseban način djevojčice Kristine.
– Ona je odrastala bez roditelja i uvijek mi se činila nekako tužna. No taj dan, na dan prve svete pričesti njezine su oči zasjale posebnim sjajem – prisjetio se fra Anthony djevojčice koja se po primanju ovog sakramenta u sivu svakodnevnicu vratila vidljivo veselija jer je cijelim srcem prihvatila Krista.
– Tako i vi trebate, dragi prvopričesnici. Kada danas izađete radosno iz crkve, ponesite Krista u svijet jer više nikada nećete biti sami, On je uvijek uz vas! – nadahnuto je rekao fra Anthony.
Na koncu svečanosti na poseban način zahvalio je fra Petru Drmiću koji je radosna srca dolazio iz Bukovice kako bi pripremio ovih devet prvopričesnika za sveti sakramenat. Fra Petar je svoj posao izvrsno obavio jer je sve bilo besprijekorno a svojom pjesmom ovu su svečanost uveličali i šujički Framaši koji zaslužuju posebne pohvale. Čestitamo svima!
Ivana Ćurić/Tomislavcity