Igrači Tomislava u vrlo važnoj utakmici nisu uspjeli doći do trijumfa.

U okviru 23. kola Prve lige Federacije BiH na gradskom stadionu u Tomislavgradu odigrana je utakmica između posljednjeg HNK Tomislava i trinaesto plasiranog BFK Simm Baua. Gosti su pobijedili rezultatom 1-0. Pogodak odluke postigao je Denis Kalesić.

U ne baš lijepoj utakmici za gledatelje gosti su bili ti koji su u se bolje snašli kada je najviše trebalo. Domaćoj ekipi pobjeda je bila nužna za bijeg s posljednjeg mjesta i za put ka opstanku u društvu prvoligaša.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebne prigode ni s jedne ni s druge strane, možemo reći da je to više bilo šahovsko nadmudrivanje obiju ekipa. Svjesni rizika utakmice nijedna ekipa nije htjela ići otvoreno u utakmicu, nadali su se greškama zadnjih linija.
Drugo poluvrijeme, ipak svjesni i jedni i drugi da ih samo pobjeda može zadovoljiti, ubacili su u brzinu više. Tako smo vidjeli jedan šut domaćina kada je Banović pucao preko gola.
Gostujuća ekipa prijeti s distance no, golman Tomislava Galić bez problema brani udarce.
Dolzimo do 76. minute, ujedno i minutu odluke. Denis Kalesić koristi neodlučnost obrane Tomislava i matira Galića za veliki trijumf i bijeg s trinaestog mjesta.
Ovom pobjedom Simm Bau je skočio na 12. mjesto, dok igračima Tomislava preostaje teška borba u nadi za opstankom u Prvoj ligi. Bodove spasa tražit će u Kaknju protiv Rudara. Utakmica je na rasporedu 30.4. u 17 sati.

Mario Jakovljević/Tomislavcity