Inicijativa Prava i slobode na središnjem zagrebačkom trgu organizira javno okupljanje s temom “Kako biti čovjek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokušavaju oduzeti” kako bi upozorila na, prema njezinu mišljenju, mjere i poteze koji ugrožavaju ljudsko dostojanstvo i slobodu.

Organizatori smatraju da se COVID-19 zloupotrebljava, odnosno koristi za postizanje političkih ciljeva.

– Ono što smo vidjeli prema transparentima, kažu da se pandemija koristi za političke svrhe, da se pod krinkom borbe protiv koronavirusa gase i guše ljudska prava i slobode. Isto tako, mnogi od govornika i ljudi s kojima smo razgovarali vrlo kritično govore o tome kakve su mjere donesene i u Hrvatskoj i u svim dijelovima Europe. Isto tako, mnogi od govornika vrlo su kritično govorili i o tome kako se maske nameću, kako one nisu rješenje, a možda najjači, ili, da tako kažem, najkritičniji dio govora bio je onaj u kojem se upozoravalo na opasnost cjepiva, na moguće nuspojave i, kako je kazao jedan o govornika, na to genocidno cjepivo, rekao je Brunović.

Dodao je kako su mnogi od okupljenih kritični i prema načinu na koji mediji izvještavaju o cijeloj pandemiji.

– Zdrav razum nam govori samo na jednom primjeru. U ovom trenutku moguće je sjediti u zagrebačkim i hrvatskim kafićima bez bilo kakvih ograničenja. S druge strane djeci se nameću maske u školama, iako za to nema nikakvoga znanstvenoga utemeljenja, Zlatko Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku.

Stipe Kutleša, filozof i fizičar, također je bio među govornicima. On je s govornice poručio:

– Ovo je vrijeme za akciju i borbu, a ne za propitkivanje. Mi se borimo protiv neoliberalnog fašizma i komunizma, protiv novog svjetskog poretka. Kovidaški mediji nas etiketiraju kao teoretičare zavjere i osobe niže inteligencije. Covid-brojevi se proizvode po narudžbi, ali oni znaju da i mi znamo da oni lažu. Iživljavaju se na malodobnoj djeci, to mogu samo kukavice i zločinci. Ovo je rat između dobra i zla – rekao je.

HRT/Jutarnji list

Foto: Puxsell