Danas, na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, svetu misu u svojoj rodnoj župi u Seonici predvodio je varaždinski biskup mons. Božo Radoš.

Tradicionalno, misi je prethodila svečana procesija s Gospinim kipom, a srdačnu dobrodošlicu ocu biskupu ali i okupljenome puku, uputio je seonički župnik fra Vinko Kurevija.

– Bog je onaj koji čini dobro. On je učinio toliko dobra u životu naroda kojega je Marija slika. Ona ne sanja o radosti, radost nije tek riječ, nego su to događaji koje je Bog učinio u njezinom životu i životu njezinoga naroda. Marija promatra Božja djela koja su izvor radosti. Čovjek koji zaboravlja učinjena mu dobra djela nema više prostora za radost. Mi
malo stariji s ovoga prostora, sjećamo se tolikih dobrih djela koja nam je Bog učinio po našim roditeljima. Nisu li naši roditelji bili put po kojem nam je Bog dolazio?! Ako zaboravimo one po kojima nam je Bog dolazio, ostat ćemo prazni, bez života –nadahnuto je govorio otac biskup.


Na koncu misnoga slavlja, seonički župnik je uputio riječi zahvale svima koji su uveličali današnje slavlje ali i devetnicu koja mu je prethodila, te je podsjetio kako će se misnim slavljem u nedjelju proslaviti pedeset godina postojanja filijalne crkve u Mesihovini.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Foto/video: Tomislav Radoš i Ante Šarić