Petrovdan u Mesihovini središnja je proslava apostolskih prvaka u Duvanjskom dekanatu. I ove godine proslava je započela svečanom procesijom nakon koje je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predslavio fra Drago Vujević.

Fra Drago je u nadahnutoj propovijedi govorio o identitetu, njegovu značenju i izgradnji kršćanskoga identiteta, naglasivši da nas u izgradnji identiteta ne bi trebalo brigati što će netko reći, što će netko misliti i što će nam sa strane naturiti. Trebamo znati svoje vrijednosti, što želimo izgraditi u svome životu, kamo taj naš život smjera i što je ono čega se nikada nećemo odreći.

– Draga braćo i sestre, izgraditi svoj identitet znači shvatiti i razumjeti identitet drugoga. Mi smo svi identitet Crkve. Današnja svetkovina je dobra prilika da ispitamo svoj identitet; da ga stavimo na zdrave osnove; da pokušamo letjeti na oba krila Crkve; da ne osuđujemo jedne druge zbog naših izbora, ako su oni pozitivni i dobri, nego da se međusobno  podržavamo, da molimo Duha Svetoga da nas sve osnaži da budemo Crkva radosnih i gostoljubivih ljudi, kazao je među ostalim fra Drago Vujević.

Tomislavcity

Foto: Ante Šarić/Tomislavcity