Bosni i Hercegovini u nedjelju prijepodne će prevladavati sunčano s malom do umjerenom oblačnosti. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u drugoj polovici dana lokalni pljuskovi s grmljavinom su mogući u većem dijelu BiH.

Najviša temperatura bit će na jugu zemlje i to do 35 stupnjeva. U ponedjeljak će u BiH prevladavati sunčano s umjerenom oblačnosti.

Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U utorak će prevladavati sunčano s malom do umjerenom oblačnosti. Prema kraju tjedna oblaka će vjerojatno biti sve više uz mogućnost za kišu i grmljavinu, te pad temperature.

Prognoza za jesen

Accuweather je objavio sezonsku prognozu za jesen prema kojoj naše krajeve očekuju turbulentni meteorološki događaji, naročito od listopada, prenosi Istramet. Prema pisanju Accuweathera, nakon ekstremne ljetne topline na zapadu i sjeveru Europe, sličan trend nastavit će se i početkom jeseni, prenosi Vecernji.hr.

Nastavak sušnog i toplog vremena pogodovat će novim požarima u Skandinaviji, dok se u našem dijelu Sredozemlja kako jesen bude odmicala predviđaju sve češće oborine, prenosi Istramet.

Prema riječima meteorologa Alana Repperta, prosječna temperatura nadolazeće jeseni bit će 1-3 °C iznad prosjeka u Velikoj Britaniji, što je samo nastavak trenda iz prijašnjih mjeseci. Slična ili čak i veća odstupanja predviđaju se u cijeloj Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Njemačkoj, a pad temperature na prosječne vrijednosti na tom području valja očekivati tek u studenome.

Nakon ljetne sezone koja je u dijelovima Sredozemlja već bila poprilično olujna, sličan trend nastavit će se i u rujnu. U listopadu i studenome slijedi širenje oborinske zone i na Zapadni Balkan, a posebno izdvajaju mogućnost obilnih oborina oko Dinarida i na Jadranu. Češće oluje doprinosit će i nižim temperaturama zraka.

jabuka.tv