U Tomislavgradu će od 19. do 22. prosinca biti održana manifestacija „Advent u Tomislavgradu“. Organizator je Kulturno-informativni centar.

Službeno otvaranje manifestacije počinje u četvrtak 19. prosinca u 18 sati, a posjetitelje očekuje sajam domaćih proizvoda te nastupi: tomislavgradskih mažoretkinja, plesne radionice, Škole mjuzikla i glume te u večernjim satima nastup Tamburaškoga sastava i koncert skupine Krivi smjer (21 sat.)

Drugoga dana manifestacije, u petak 20. prosinca,  uz sajam domaćih proizvoda s početkom u 18 sati, očekuje vas koncert grupe Opća opasnost. Kao predgrupa nastupit će duvanjski bend Afrodita. Koncert počinje u 20 sat.

U subotu, 21. prosinca na programu je sajam domaćih proizvoda (18 sati),  nastup grupe Jeka bend (20 sati) i disco večer uz glazbu 80-tih i 90 -tih (od 20 sati).

Posljednjega dana manifestacije, u nedjelju 22. prosinca  na programu je sajam domaćih proizvoda koji također možete posjetiti od 18 sati, a od 19 sati uživati u obilju glazbe.  Nastupit će: Dječji i veliki župni zbora sv. Nikole Tavelića, crkveni zbora Sv. Stjepan Stipanići, Ansambl Lux Pasic, Ansambl Matice hrvatske, KUD-ovi tomislavgradske općine, Harmonikaški puhački orkestar i HKUD Dinara iz Livna.

Dječji advent

Draga djeco, Djed Božićnjak i njegovi vilenjaci pozivaju vas na bajkoviti čudesni „Advent u Tomislavgradu“ od 19. do 22. prosinca koji će se održati u vremenu od 18 do 22 sata. Očekuju vas različite kreativne radionice koje smo pripremili s puno ljubavi i božićnog duha. Svaki dan očekuju vas kutak likovne radionice i Helen Doron kutak. Prepustite se čaroliji blagdana i radosti Božića uz zamamne mirise palačinki, čaja i tople čokolade, a za roditelje smo pripremili kuhano vino i kuhanu rakiju.

Zlatni pokrovitelji „Adventa u Tomislavgradu“ su Općina Tomislavgrad i Ministarstvo, znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a. Odazvali su se i brojni sponzori navedeni na službenome plakatu.

KIC/Tomislavcity