Stanovnici Pundžaba na sjeveru Indije očarani su pogledom na Himalaju koja je sada vidljiva s udaljenosti veće od 200 kilometara zbog nižeg onečišćenja zraka do kojeg je došlo uvođenjem karantene u zemlji u borbi protiv koronavirusa.

Stanovnici grada Džalandhara, a pogotovo mladi koji još nikad nisu vidjeli planinu Dhauladhar bez pokrivača od smoga, kažu da se priroda liječi zbog uvođenja karantene, zatvaranja tvornica i ukidanja prometa.

Fotografije planinskog lanca šire se društvenim mrežama jer mještani i aktivisti za očuvanje okoliša pričaju o pozitivnim vijestima dok se svijetom šire one mračne o covidu-19.

Prvi put u više od 30 godina mogu jasno vidjeti snježne planinske vrhove. To je zbog drastičnog smanjenja onečišćenja zraka, rekao je za dpa tamošnji novinar Paul Singh Nauli.

Nauli kaže da je stanovnike prije nekoliko dana dočekao nevjerojatan pogled. Moja djeca su me pozvala da se popnem na krov. To je bio čudesan pogled. Oni nikada prije nisu vidjeli ništa slično.

Bivši igrač kriketa Harbhadžan Singh podijelio je fotografiju planinskog lanca sa svog krova u Džalandharu. Nikad nisam mogao zamisliti da je to moguće. Ovo jasno pokazuje što smo zagađenjem učinili našoj Majci Prirodi, tvitao je Singh.

zimo.hr