Priopćenje Tadije Ljubičića, predsjednika HČSP-a BiH prenosimo u cijelosti:

Zamjetan medijski šušur u režiji najveće stranke s hrvatskim predznakom u BiH u svezi godišnjice njihova osnutka, kao i rođendana trenutačnog vođe im, do srži je ogolio dugogodišnju opsjenu i nihilizam kojim hrane svoje podanike i običan puk.

Stranka osnovana po špranci nacionalnog pomirenja, u kojoj su sve dominantne uloge imali notorni udbaši i partijski funkcioneri, a domoljubni dio je sveden na ljepitelje izbornih plakata, uz objektivne teškoće druge naravi, svela je hrvatski narod na objekt bez značaja. Niti jedno izborno obećanje od 1990. do 2021. nisu ispunili. Niti je narod slobodan, niti kruha ima izim njihovih pripuza i uhljeba.

Svoga posljednjeg lidera, stilizirali su “Dragog vođu” komičnih razmjera. Neuspjehom u srazu s mlađim Izetbegovićem glede izmjene izbornog zakona izgubio je “magiju” lukavog ex. komunističkog aparatčika. Stranka mu, on sam i čitav narod sveden je na potrčke Milorada Dodika.

HČSP BiH smatra da bezuvjetno vezivanje za SNSD nije donijelo pomak na bolje našemu narodu. Pače je položaj puno nezavidniji ima li se u vidu primjerice negodovanje njemačke službene politike ovim savezom. Degutatno “gotivljenje” laktaškog kabadahije, dočim je u Posavini gotovo pa zamukao glas violine i šargije, postavlja pitanje tko vodi hrvatsku politiku u BiH? Vodstvo HDZ-a BiH, HNS-a? Ili ocvali čiča s Petlova brda?

Samohvale HDZ-ovih propagandista iz Večernjaka kako je i većina tzv. oporbe nastala iz ove stranke je točna. Samo ta oporba se ne razlikuje od matične stranke programatski, jedina razlika se slabiji laktovi pri grabeži i krčmljenju narodne imovine. Hrvatska Čista Stranka Prava Bosne i Hercegovine smatra da je notorna neistina tvrdnja kako je trebalo dati poluge političke moći bivšim komunistima poslije demokratskih promjena. Čaršijski opinion-makeri su telalili kako su oni vični, osposobljeni i uvježbani u krilu majke partije i mogu se nosit s neprijateljem. Ovo se pokazala kao totalna zabluda budući da su isti i dalje bili pod kontrolom iste majke. Sukladno hit pjesmi čuvenog livanjskog pjevača radikalske provinijencije, oličena je sva mudrost takve tvrdnje :”Komunjare, komunjare, vi volite samo pare, svi ste vi komunisti pravljeni na kalup isti!”.

Hrvatskome narodu treba drukčija politika: Ne Alijansa, ne Platforma! Hrvatima treba spremnost na žrtvu. U svojoj knjizi “Vizija slobode ” iz pera prof. Ivana Oršanića, autor je naznačio da su jedino A. Starčević i S. Radić imali kapacitet izvući narod iz gliba i ropstva, dočim su svi “realisti ” završili na otpadu povijesti. Hrvatski narod treba za pravedne ideje na čelu imati prvake koji su spremni i život dati, jer njihov život je imao više smisla od života nihilista i profitera! Ne može se puk ucjenama, nepotizmom i inim pojavama siliti na sljedbu. HČSP BiH poziva dr. Dragana Čovića da se na idućim izborima 2022. ne kandidira i časno uzmakne u političku mirovinu i skine omču oko vrata vlastita naroda.

Tadija Ljubičić , predsjednik HČSP-a BiH