U petak 22. studenoga, u 19 h, u Kulturno-informativnom centru Tomislavgrad održat će se premijera stand-up komedije ‘Ženska posla’.

Sjećate li se Dinine Selme iz ‘Lud, zbunjen, normalan’ ili možda Ajle, heroine iz redateljskog prvijenca Angeline Jolie? To je naša glumica Zana Marjanović, pod čijom će redateljskom palicom Milica, Ružica, Mia, Elma, Ilma i Sara predstaviti svoj originalni stand-up show ‘Ženska posla’.

Zana će im se također pridružiti na sceni, zajedno s glumicom i njihovom mentoricom Mirnom Jogunčić. Budući da je u zadnje vrijeme došlo do ekspanzije muškaraca koji traže od žena da ih paze, maze i uzdržavaju, onda je red da im se osigura i neki prigodan termin… Da, baš tako. Ukoliko ste u nedoumici kako prepoznati muškarca sponzorušu, ili pak ženu sponzora, ako vas zanimaju muško – ženski odnosi ili vas brine gdje nas vodi ovaj naš ‘moderni’ svijet i kako se ophoditi prema njemu, dođite na predstavu ”Ženska posla”.

‘Ženska posla’ je stand-up komedija o svakodnevnim životnim situacijama u kojima se žene nalaze i snalaze. Nastala je tijekom dvomjesečnog rada mladih žena iz tri bosanskohercegovačke općine, sudionice projekta ‘Orange Dream’, koji provodi Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti ‘Magacin Kabare’ iz Sarajeva u partnerstvu s Američkinm veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini.

Mlade žene iz Bihaća, Kotor Varoša i Tomislavgrada pisale su scenarij pod mentorstvom ‘Magacin Kabare’ tima koji čine diplomirani i nagrađivani redatelj i voditelj projekta Emir Kapetanović, pisac i mentor Dženan Medanović, glumica i mentorica Mirna Jogunčić, na čelu s poznatom bosanskohercegovačkom glumicom i redateljicom Zanom Marjanović.