Danas je održana premijera mjuzikla Aladdin koju su u samo mjesec dana pripremili polaznici  Škole mjuzikla i glume Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad. Ovo je šesta po redu predstava ove Škole i sudeći po odazivu i dojmovima, uspjeh je postignut kao i prethodnim. Ova djeca su uložila svoje vrijeme, volju i želju kako bi oživjeli kulturni život naše sredine u ovom teškom i dosadnom periodu zatvorenosti i pandemije.

Scenarij je utemeljen na priči iz 1001 noći o Aladdinu i njegovoj svjetiljci, ali bitno je naglasiti kako to nije to onaj tipični Aladdin iz Disneyevog crtića nego je prilagođen kako bi ocrtavao društveno-političku scenu naroda u Bosni i Hercegovini. Zato se nemojte začuditi ako među bogatom scenografijom uočite predmete ili pomagala svojstvena današnjem vremenu.

Naravno, kakva bi to priča bila da nije protkana ljubavnim intrigama i borbom dobra i zla. Dobro predstavlja siromašni mladić Aladdin koji se zaljubljuje u sultanovu kćer Jasminu, a zlo utjelovljuje lik čarobnjaka Abdulabanazara Iznoguda koji pokušava spriječiti njihovu ljubav i oteti Jasminu kako bi je odveo na kraj svijeta. Fascinacija dalekim, mističnim Orijentom uvijek je zanimljiva, a činjenica da negdje postoji neki predmet, lampa i duh koji ispunjava želje, sasvim je dovoljna da možemo reći da i djeca i odrasli gaje znatiželju i simpatije prema bajci o Aladdinu. Tako dolazimo i do poruke predstave:, “Sve prave, istinske vrijednosti koje znače sreću u životu, nemaju veze s materijalnim dobrima i novcem.” Najteže je osloniti se na samoga sebe, a upravo to smo htjeli istaknuti i približiti djeci. Svima nam je potrebna pomoć u životu i ona je dakako dobro došla, ali jedino sami sebe nikada ne smijemo iznevjeriti. Moramo znati kakva je naša vlastita snaga i moć, a tada, kada to spoznamo, nećemo posezati za ‘svjetiljkama’ jer najveća sreća je u životu postići nešto sa svojim radom, trudom i talentom.

U mjuziklu nastupa ukupno 30 – ero djece u dobi od 5 do 15 godina.

Nadamo se da je ova naša verzija Aladdina bila jednako zanimljiva i poučna te da ćete se i sutra zabaviti uz naše glumce, plesače i pjevače, poručili su organizatori.