U subotu, 4. kolovoza u 19:30 sati u velikoj  dvorani školskog  centra “Franice Dall’era” u Viru kod Posušja bit će predstavljanje knjige “Hrvati pod  KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda”. Knjigu će predstaviti  autorica Višnja  Starešina koja je počasni  gost na ovogodišnjoj manifestaciji Domovini  vjerni u vjeri postojani”.

Hvala Višnji na ljubavi prema Hrvatskoj koju je utkala u ovu knjigu

Višnja Starešina je novinarka, publicistkinja, scenaristica i redateljica dokumentarnih filmova. U svome publicističkom i filmskom radu bavi se temama iz bliže hrvatske prošlosti i njihovim manje poznatim, nedovoljno istraženim, a nerijetko i kontroverznim aspektima. U svome radu je neumorna, hrabra, jasna, argumentirana i iznimno oštroumna. No nadasve je u njenom  životu i radu dominanatna  ljubav za svoj  narod i domovinu, što je prof. dr. sc. Željko Tanjić, izrazio  rečenicom: “Hvala Višnji na ljubavi prema Hrvatskoj koju je utkala u ovu knjigu.“

Važno je o tome govoriti da bismo mogli promijeniti nešto u našem društvu.                                                                              

Pogledajmo ukrako što su o ovoj knjizi rekle  neke od  javnih osoba.                                                                                                                                                Povjesničar, dr. Robin Harris:”Knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom“ ne može biti aktualnija i potrebnija.                                                                                                                                                                                                                                        Višnja Starešina upućena je i mjerodavna komentatorica aktivnosti ICTY-a, kao i njegove političke pozadine. Ona je neustrašiva novinarka s velikim integritetom, a njezine zaključke trebali bi proučiti oni koji su odgovorni za vođenje ove zemlje.”

Monsinjor,  Ivan Miklenić “Knjiga Višnje Starešine vrlo jasno otkriva djelovanje i životnost KOS-a, pa su svi oni koji to niječu ili naivni ili upregnuti u njihov naum…                                                                                                           

Antihrvatske tajne službe utječu na politiku, političke stranke, državno odvjetništvo, sudstvo, gospodarstvo, kulturu, medije, zapravo gotovo na sve ono što je bitno za funkcioniranje društva… “                                                 

Prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta:Često govorimo da je povijest nešto što trebamo zaboraviti i čime se ne trebamo baviti, a onda vidimo da nas ta prošlost sustiže. Zapravo i ova knjiga govori o tome kako je ta mreža bivše obavještajne službe, pogotovo vezane uz JNA, bila toliko snažna i interesno povezana da i dan danas djeluje i ima svoj utjecaj na zbivanja te određuje ono što živimo i razmišljamo na zanimljiv i perfidan način. Zato je važno o tome govoriti da bismo mogli promijeniti nešto u našem društvu.”                                                                                                                                      Autorica  knjige, Višnja  Starešina: ”Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige  čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.”                                                                           

Predstavljanje u sklopu  manifestacije “Domovini  vjerni u vjeri postojani”.                                                      

Knjiga “Hrvati pod  KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda” bit će predstavljena u sklopu manifestacije “Domovini vjerni u vjeri postojani“. To je manifestacija koja je uočnica proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  koji se u BiH  slavi jedino u  Viru. Uz predstvaljanje knjige biti će uprliličen i kulturno – zabavni  program. Ulaz je, naravno,  slobodan.

Naglasimo i to da će predstavljanju knjige predhoditi sveta misa za sve poginule, preminule i nestale branitelje. Misuće predvoditi prof.  don Ilija Drmić kod kapelice Isusova uskrsnuća u Viru.

Poštovani čitatelji, sve vas u ljubavi pozivamo da dođete, svi ste dobrodošli. Radujemo se vašem dolasku.                                                     

Slobodan Milas