Predstavljanje knjige “Duvanjski pojmovnik”, autora Ante Križića, Tomislava Majića i Milana Pranjića bit će održano na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine.

Knjigu već od idućega tjedna možete kupiti po simboličnoj cijeni od 10 KM u knjižari i u uredništvu Naših ognjišta, kod Marije Majić (063 976 931) ili Ivice Šarca (063 331 660), odnosno posuditi u Franjevačkoj knjižnici i(li) u Gradskoj knjižnici Tomislavgrad.

Knjiga je izišla u nakladi Naših ognjišta, kao 235. djelo u nizu ove nakladničke kuće iz Tomislavgrada, a u suizdavaštvu Udruge za informiranje i kulturu Manda iz Mandina Sela, kao zbirka (na 150 stranica) 84 pojma, sintagme i različita termina, prethodno objavljena na mrežnim stranicama duvanjskih portala mandino-selo.com i tomislavcity.com.

Predgovor je napisao Blago Vukadin, a pogovor Mijo Tokić.

Lekturu je uradila Danijela Musić, ilustracije Milan Pranjić, Vinko Ljubas – Jablan i Vladimir – Dado Majić, a grafička urednica je Marijana Pekas.

Kako su autori na samome početku naglasili Duvanjski pojmovnik je zamišljen kao zbirka slučajno, po uhu, odabranih duvanjskih (hercegovačkih) riječi, pojmova, sintagmi i različitih termina, ali samo radi blagog humora i (samo)ironije, dok stručne rasprave i sudove o njima prepuštaju profesorima i jezikoslovcima.

Autori, Ante Križić (Krnjin – Roško Polje, 1969.), Tomislav Majić (Kongora, 1971.) i Milana Pranjić (Mrkodol, 1971.), su aktivni sudionici Domovinskoga rata od travnja 1992., od kupreške, preko ramske  i jablaničke bojišnice, sve do završnih operacija združenih hrvatskih snaga. Bili su vojnici Interventnog voda, odnosno II. i IV. satnije Prve bojne Brigade kralja Tomislava, kao i Prve gardijske brigade Ante Brune Bušića, postrojba u kojima su se borili na prvim crtama obrane, a ponekad i ispred njih.

Pročitajte više na: mandino-selo.com