Požar koji jeizbio negdje oko Roška Polja, unatoč intervenciji vatrogasaca, mještana, lovaca, šumara, proširio se i na druga područja. Prijepodne se vatra nošena vjetrom približila kućama sela Čobanbovići, a u Dobrićima gore stare kuće. Linija požara dulja je od 15 km, teren je težak za gašenje i po riječima općinskog načelnika, Ivana Buntića, koji je na terenu, doslovno se brani kuća po kuća.

Uz vatrogasce i mještane, iz općine pozivaju sve one koji to mogu, da se pridruže gasiteljima a uputit će i apel, odnosno poziv OS BiH i susjednoj RH, da pomognu gašenje iz zraka.

Iz mnogih sela u tomislavgradskoj općini, ali i s područja Grada Livna, stižu dojave o prisustvu dima, dok se u područjima bližim vatrenoj stihiji teško diše.

Turnir u boćanju i tradicionalnim sportovima koji se trebao danas odigrati u Roškom Polju, odgođen je za sutra u 17 sati zbog lošega stanja na požarištu, navode organizatori turnira.

– Naši članovi gase požar već treći dan i pozivaju sve koji mogu da im pomognu gasiti, kako bi se požar čim prije stavio pod kontrolu i kako bi mogli održati planirani program Roškog kulturnog ljeta, dodaju organizatori Roškok kulturnog ljeta.

Večernji list /Tomislavcity

Foto: Zdravko Cebara