Nekada davno veliki mislilac Shopenhauer je rekao: ” Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa. “

Vjerojatno mnogima zvuči kao običan kliše da zdravlje treba čuvati, jer smo zaista bez njega ništa, i svi znamo za onu staru narodnu ” Zdrav čovjek ima milijun želja, bolestan samo jednu”. Nismo ni svjesni koliko smo sretni kad smo zdravi dok jednog dana sam život ne odluči da nas poduči kako ga trebamo cijeniti iznad svega. Piše Glasmedia, prenosi Livno-online.

Donosimo Vam priču na koju će malo tko ostati imun. Priču o djevojci koja je sa svoje 22 godine dobila brigu o tri mlađa brata, a roditelje izgubila u samo tri mjeseca. Možda se pitate kakve to veze ima sa uvodom i zdravljem? Nažalost ta ista djevojka je imala prije par dana 13-tu operaciju obje noge…Da, dobro ste pročitali 13-tu!

Danijela Maganić je djevojka rođena 1997. godine u Livnu. Ima tri brata mlađa od sebe o kojima vodi brigu. Mama je preminula u kolovozu od sepse i to nažalost, kako nam kaže Danijela, greškom liječnika. Dobila je upalu mokraćnog mjehura, nije liječena adekvatno, nastupila sepsa…i nažalost 25. kolovoza 2018. godine zauvijek napustila ovaj svijet.

Šok, tuga, nevjerica…Ne možeš prihvatiti da u današnje vrijeme kad je medicina toliko napredovala, netko može u 45-toj godini umrijeti od ” obične” upale mokraćnog mjehura. No nažalost događa se! Kada se ” navikla ” na situaciju kako majke više nema, ona i trojica braće nastavljaju živjeti s ocem.

Ipak nije ih život poštedio, te im se priređuje novu agoniju. Nepuna dva mjeseca nakon smrti majke umire i otac. Danijela nam je povjerila kako je otac preminuo od tuge, nije se mogao pomiriti s činjenicom da majke više nema.

Opet ispočetka nova tuga, novi šok…

Danijela i njega braća su ostala sama za samo dva mjeseca. Cijela skrb o braći i domu je “pala” na Danijelina leđa. Nitko je nije pitao može li podnijeti taj teret, želi li ga nositi…Jednostavo je dobila breme i morala ga prihvatiti.Danijela je kao dijete imala težak pad i slomila je obje noge. Od tada njen dom su bolnice, operacijske sale i doktori. I tako u 22 godine 13 puta.

Život nas ne pita želimo li to ili ne jednostavno nam dodijeli ulogu, pa se snađi kako znaš i umiješ. Možda smatramo kako je nepravedno, ali tko zna jednog dana ćemo vjerojatno dobiti odgovore na sva pitanja.

Naša novinarka koja je slušala ispovijest ove hrabre djevojke, nije mogla vjerovati da se ovakve stvari događaju. Svi mi živimo i svjesni smo da u svijetu postoje različite teške životne situacije, no nekako uvijek mislimo da se to događa “tamo nekome”. Kad ispred Vas stoji mlada žena koja čeka 13-tu operaciju, bez roditelja, potpuno sama u SKB-u Mostar, zaista se zamislite nad vlastitim životom.

Istinski potrešeni ovom teškom životnom situacijom koja je snašla Danijelu i njenu braću odlučili smo joj pomoći.

Stoga ovim putem molimo sve one koji mogu pomoći ovoj hrabroj djevojci na bilo koji način da se odazovu našem pozivu. Navodi Glasmedia.