ZA AK PULS TOMISLAVGRAD DVA ODLIČJA U DOBNIM KATEGORIJAMA I JEDNA ZA TREĆU NAJMNOGOLJUDNIJU EKIPU!

U proteklom tjednu obilježena je 30. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica. Devetnaestu godinu zaredom, jedna od manifestacija u kontekstu obljetnice održana je i utrka od Masleničkoga mosta do Novigrada.
Do sada je ta utrka imala nekoliko različitih duljina. Pamtimo vremena kad se trčalo 16, 18, i 20 km. Ove kao i prethodne godine distanca je iznosila 21,095 km te je staza certificirana.
U posljednjih desetak godina naši članovi redoviti su sudionici ove utrke te smo uvijek i među najmnogoljudnijim ekipama koje trče od Masleničkoga mosta do Novigrada.

Na trenutke kiša, na trenutke snijeg, ali ni jedno ni drugo nije omelo devedesetak sudionika da dođu do cilja. Među njima je bilo i naših devet. Iako memorijalna, utrka je privukla brojna izvrsna imena cestovnoga trčanja, o čemu najbolje svjedoče rezultati utrke.
Od naših, najbolje su plasmane u dobnim kategorijama ostvarili  Josipa Baković (1,53,47) i Josip Škorić  (1,55,33). Bronca za Josipu i zlato za Josipa, a brončanu medalju i pehar istog sjaja osvojili smo i za mnogoljudnost. Bravo ekipa!

U dresu našega kluba uz Josipu i Joziju još su nastupali:  Vesna Ćavar (1,58,49),  Krešimir Sliško (1,39,37), ↗️Perica Galić (1,48,34)  Igor Mandušić (1,51,55),  Marko Mioč (1,53,42),  Vlatko Kovačević (2,11,04) i  Hrvoje Ćosić (2,13,47).

Čestitamo svima što su i ove godine doprinijeli održavanju ove tradicionalne domoljubno-športske manifestacije i što su u bogat vlastiti športski životopis upisali još jedan uspješno istrčan polumaraton.

Kako svake, tako su se i ove godine naši vratili s lijepim doživljajima i dobrom energijom, navodi se na FB stranici AK Puls.