Misu polnoćku u duvanjskoj spomen bazilici predslavio je fra Ante Pranjić. U prigodnoj homiliji istaknuo je važnost današnjega dana jer se rodio Spasitelj.

– Zanimljivo je vidjeti što se  događa u nas, u duvanjskoj dolini, nakon 20 stoljeća Kristova dolaska. Rekli bismo nije baš optimistično. Prođeš sela – puno kuća praznih, nema mladih ljudi, negdje su u tuđoj domovini koju grade i i onda ti postane teško. Upitaš se, ako tu nisu naši mladići i djevojke i mladi roditelji, od koga očekujemo budućnost. Može izgledati depresivno, kazao je fra Ante te ukazao na tešku povijest ovoga kraja i vremena kada također nije bilo optimistično. Podsjetio je, između ostaloga, na 17. stoljeće kada su ovi prostori ostali bez ijedne crkve i kršćanske duše – sve je pobjeglo. Naša biskupija je tri puta bila rušena, ali i oživljavana. Dakle, nije ni tada bilo po ljudskoj računici. Dolazi obnova života i obnova Duvna.

I koliko god nam bilo teško što mladi ljudi danas odlaze u druge krajeve, treba ipak imati pouzdanje u Božji plan. Zašto ne bi ponovno obnovili duvanjski kraj? Da bi do toga došlo potreban je cjeloviti čovjek i Božić to od nas traži. Isus je došao radi nas i radi našega spasenja, ponovio je je fra Ante.

Dodajmo da je liturgijsko slavlje svojim lijepim i skladnim pjevanjem uveličao veliki župni zbor, dok je na “dječjoj polnoćki” u 18 sati pjevao mali zbor, a misno slavlje predvodio fra Sretan Ćurčić.

Tomislavcity