U Salzburgu, u crkvenoj dvorani na Lehenu, u subotu je održana pokladna zabava koju je organizirala Hrvatska dopunska škola. Nastavnici Kata Jelušić, Ivica Vincetić i Mirjana Kukavica su uz pomoć roditelja uspjeli organizirati dobru zabavu u kojoj su uživali i djeca i odrasli. Cilj ove zabave, kao ustalom i svih zabava koje organiziraju, je da se hrvatska djeca okupe zajedno i pokažu svoje umijeće u glumi i recitiranju na hrvatskome jeziku.  Kao što je već poznato, ova Hrvatska dopunska škola, koja već dvadeset i jednu godinu djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi blaženog Alojzija Stepinca, jedino je  mjesto u Salzburgu gdje djeca mogu učiti isključivo hrvatski jezik.

Na početku programa, u ime organizatora, djecu i njihove roditelje pozdravio je nastavnik Ivica Vincetić koji je u  školi od njezinoga osnutka. U programu koji je uspješno vodila učenica Katarina Majić sudjelovali su gotovo svi polaznici ove škole. Oni su izveli brojne recitacije na temu maškara i karnevala kao i zanimljive igrokaze, a publiku su nasmijali pričajući  i različite viceve.

Zanimljiv je podatak  da je u programu sudjelovalo osmero djece podrijetlom iz Tomislavgrada: Valentina Akrap, Ivan Baković, Vitomir Džankić, Magdalena i Matea Jurič, Iva Radoš, Petar Sliško i David Sučić. Iako su svi rođeni i žive u Austriji, zahvaljujući njihovim roditeljima odlično govore hrvatski jezik i redovito odlaze u Tomislavgrad.

Organizatori su osim bogatoga i sadržajnoga programa za goste pripremili i večeru prije koje je Tihomir Paušić, đakon u Salzburgu, zazvao Božji  blagoslov na sve nazočne.

Za glazbeni dio programa pobrinuo se Ivo Topić uz čiju su se glazbu svi zabavili. Osim u dobroj zabavi, gosti su uživali i u različitim kolačima koje su za ovu prigodu donijele majke učenika Hrvatske škole.

Najteži zadatak za nastavnike bio je da u nizu maštovitih maski, koje su vladale dvoranom, izaberu one najbolje. Ipak su morali odlučiti te su za najbolje dječje maske proglašene maske Antonele Juričević i Samuela Medakovića, a kod odraslih prednjačila je originalnost  u maskiranju Maria Jovića.

Nastavnici Hrvatske dopunske škole zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli pri organiziranju i održavanju ove zabave kao i onima koji su svojim dragovaljnim prilogom podržali njihov rad.

Mirjana Kukavica/Tomislavcity