Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjete Mostaru i susreta nj.e. Andrea Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini.

Veleposlanica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje, te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao. Poduzetnice iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Rame predstavile su svoje kompanije i pokazale zainteresiranost za izlazak na švicarsko tržište.

”Nemamo često priliku okupiti seu Mostaru u ovakvom poticajnom sastavu i na jednom mjestu razgovarati o poslovnim prilikama u i izvannaše zemlje. Danas smo od veleposlanice Rauber Saxer čuli zašto nam Švicarska može biti uzor u nekim segmentima života i rada, kao i imale priliku da saznamo nešto više o poslovnim uspjesima žena u Hercegovini. Ovakvi susreti su prilika za uspostavljanje kontakata i početak poslovne suradnje na lokalnom nivou”, kazala je Amna Popovac, poduzetnica iz Mostara i organizatorica susreta. Poduzetnice je prigodnim poklonima darivala Gloria prirodna kozmetika na bazi smilja. Nakon info susreta domaćini iz SPARK poslovnog parka upriličili su obilazak prostorija SPARK-a i kompanije NSoftkoje rade s mladima i osposobljavaju ih za poslove 21. stoljeća. Zajedno smo se još jednom uvjerili da imamo izvrsne mlade ljude, koji znaju iskoristiti priliku kada im se pruži i žele ostati i živjeti u Bosni i Hercegovini.

Švicarsko veleposlanstvo podržava inicijative koje se bave poboljšanjem pristupačnosti javne uprave građanima na općinskom nivou, zaštitom okoliša, cyber sigurnosti i promocijom turističkih potencijala BiH

bljesak.info