Utrka “Blidinje Challenge 2021.”, koja okuplja najbolje regionalne i svjetske off road vozače, počela je u četvrtak na Blidinju.

Po riječima direktora utrke Tihomira Miličevića, takmičari ove godine dolaze iz zemalja regije, zatim Bugarske, Njemačke, Austrija i Engleske, a za nagradni fond od čak 10 tisuća eura borit će se 26 posada. Utrka traje četiri dana a danas, prvog dana, nakon dolaska posada i tehničke verifikacije vozila, uslijedio je prolog.

”Prvi dan se održava prolog i na njemu se posade bore za startne pozicije. Drugi dan imaju orijentacijsku vožnju u okolnim brdima, a navečer također orijentacijsku vožnju (vožnju po karti) ali je start po noći, što daje totalno drugu dimenziju toj utrci i vozači moraju ulagati veći napor da savladaju prepreke. Treći dan uz orijentacijsku vožnju, u popodnevnim satima odvijat će se možda i najzanimljiviji dio utrke- kružna utrka s masovnim startom” – naglasio je u izjavi za Fenu Miličević.

Finalni dan, kako je dodao, rezerviran je za specijal i tad svi vozači voze svoj specijal pojedinačno, a nakon toga slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Napomenuo je i kako je planiran zanimljiv popratni sadržaj te da očekuju posjetu više tisuća ljudi.

”U subotu navečer održat će se centralni afterparty. Uz svirku je planirana i bogata tombola i tu večer provedemo u druženju s gostima. Za vikend bude brojna posjeta i očekujemo više tisuća ljudi” – kazao je Miličević.