Danas smo proveli popodne u pizzeriji Kamin u Kongori porazgovaravši i s vlasnikom Slavenom Mašićem.

Ideju da pokrene svoj vlastiti posao Slaven je dobio nakon što je postigao devetogodišnje iskustvo kao radnik u talijanskim restoranima i pizzerijama u Njemačkoj. Ideja je zaživjela godine 1999. i uspješno traje već dvadeset godina. Ono na što gosti mogu računati u Kaminu je uvijek prepoznatljiva tradicija kvalitete koju vlasnik Slaven, koji je ujedno i glavni kuhar, održava sa suprugom Ivom.

Pizzeria Kamin nudi brojne vrste jela, od tjestenine i pizze do mesnih jela po narudžbi, a svoja vrata otvara i za razne vrste prigoda, kao što su krstitke, krizma, rođendani, okupljanja nakon pogreba i slično.

Najveći promet gostiju je ljeti i za blagdane, a osim najzastupljenijih, lokalnih, tu su i gosti iz okolnih mjesta, često i iz Posušja te inozemstva. Radno vrijeme je svakim danom od 11 do 23, a utorak je neradni dan.

Gosti koji vole mirno seosko okruženje s raznim ornamentima koji upućuju na narodne običaje i nošnju će zaista pronaći nešto za sebe u ovakvom okruženju i uvjeriti se zašto je pizzeria Kamin dio obiteljske tradicije koja nadilazi lokalne okvire.

Šima Majić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.