Danas, na blagdan svetih Petra i Pavla posebno je svečano u Mesihovini gdje se filijalna crkva diči ovim slavnim nebeskim zaštitnicima.
Velika, svečana procesija s kipom svetoga Petra tradicionalno je prethodila misnome slavlju koje je ove godine predvodio prisojački župnik, don Ivan Bebek. U svojoj nadahnutoj homiliji don Ivan je pozvao vjernike da uče na primjerima vjere ovih svetih mučenika.
– Petar je hodao po vodi dok je gledao u Isusa, ali čim je svoj pogled skrenuo, uplašio se valova i počeo je tonuti. Isto je s našim životom, jer bijesni valovi su svijet koji nas okružuje. Da bismo koračali hrabro naprijed važno je gledati u Krista – između ostalog je rekao današnji propovijednik.
– I dandanas mnogi proganjaju, bičuju i muče Isusa Krista. Ne druge vjere nego mi sami svojim grješnim mislima, riječima i djelima. Zbog toga se trebamo udariti u prsa tražeći oprost i prigrliti vjeru koja nam je darovana. Vjeru koja nas je ovdje i dovela da zajedno proslavimo velike, svete mučenike vjere Petra i Pavla, rekao je don Bebek.
Njemu, ali i svim ostalim okupljenim svećenicima,  župljanima  i hodočasnicima iskrene riječi zahvalnosti uputio je seonički župnik i dekan duvanjskoga dekanata, fra Vinko Kurevija.
Ivana Ćurić/Tomislavcity
Više fotografija pogledajte u galeriji.