Gostujući u programu Radija Tomislavgrad, ravnatelj tomislavgradskoga komunalnog poduzeća Petar Radošizrazio je zadovoljstvo proteklim zimskim održavanjem prometnica u Tomislavgradu.

Pojasnio je zbog čega u ovoj sezoni nije nabavljen stroj (traktor) koji bi omogućio učinkovitije održavanje, ali je najavio da će taj stroj sigurno biti nabavljen do iduće zime. Naime, u proteklome vremenu ovo poduzeće je išlo u kreditno zaduženje od oko 400 tisuća KM kako bi izmirilo svoja dugovanja prema EP HZ HB. Radoš je tijekom emisije istaknuo da ovo poduzeće trenutno nema velikih dugovanja, a naplativost za odvoz smeća i vodu  iznosi oko 80 posto čemu su osobito doprinijele redovite tužbe i prisilne naplate.

Kazao je i da se, nakon što se idućih dana ukloni pijesak s kolnika, očekuje i detaljno pranje svih tomislavgradskih ulica. Spomenuto pranje obavljat će se dva puta tjedno u vremenskim intervalima od 18 do 22 sata te od 4 do 7 sati, dakle,u vrijeme kada je manji promet i manje parkiranih vozila. Nakon ovoga posla krenut će se i s radovima na vodoopskrbi, tj. izradi kućnih priključaka u Seonici i Kongori. Što se tiče vodoopskrbe i Duvanjskoga prstena jedino ostaje to pitanje riješiti u Vinici.

 

RTG/Tomislavcity