Uzbudljivo finale dodjele nagrade Cesarica sinoć u City Plazi Zagreb! Petar Grašo s pjesmom „Jel’ ti reka ‘ko“ osvojio je Cesaricu za Hit godine! 

Autori pjesme su Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, a bračni par Huljić osvojio je i nagradu za Hit autore. Osim pobjedničke pjesme, u finalu su imali još dvije pjesme – „Tvoja i gotovo“ koju izvodi Lorena i „Inamorana“ koju izvode Tonči & Madre Badessa ft. Petar Grašo.

Osim Tončija i Vjekoslave Huljić, nagradu za Hit autora je osvojio i Branimir Mihaljević koji je također u 2021. imao 3 pjesme u finalu – „Tick-Tock“ koju izvodi Albina i dvije pjesme Željka Bebeka – „Kupit ću nam sat“ i „Kćeri moja“. Pjesma „Kupit ću nam sat“ Željka Bebeka osvojila je i nagradu Cesarica za Zabavni hit, a Albinina „Tick-Tock“ Cesaricu za Internet hit.

Matija Cvek je s pjesmom „Ptice“ osvojio Cesaricu za Radijski hit, Silente s pjesmom „Poljubi me za kraj“ ponio je kući statuu Cesarice za Rock hit, a „Inamorana“ Tončija Huljića, Madre Badesse i Petra Graše – Cesaricu za Pop hit.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba Dine Purića, Stjepana Lacha, Vjekoslava Ključarića i Igora Drvenkara posvećena nedavno preminulom Akiju Rahimovskom. U pratnji orkestra koji je cijelu večer „čuvao leđa“ izvođačima, otpjevali su legendarne hitove Parnog Valjka – Kada me dotakne, Pusti nek’ traje, Moja je pjesma lagana i Zastave. 

Glazba.hr/Tomislavcity