Imati snove, viziju lidera i vjerovati da ”raditi ono što voliš i to bolje od drugih” najbolji je recept za uspjeh. Po ovom receptu uspjeha danas je Violeta najprepoznatljiviji bh. brend, na čelu s Petrom Ćorlukom.

Od malih početaka do regionalnog lidera, Violeta je predanim radom i ulaganjem vrlo brzo postala simbol higijene na ovim prostorima. Danas, Violeta zapošljava 1125 radnika, te raspolaže flotom više od 340 vozila u vlastitoj distribuciji, sa asortimanom koji čini 220 različitih proizvoda. Ono što Violetu pored liderske pozicije i bh. giganta izdvaja na tržištu jesu i društveno odgovorne aktivnosti, koje su najbrojnije i najvrijednije u najtežim vremenima, kakvo je ovo vrijeme pandemije Covid-19.

Da struka prepoznaje i vrednuje sve što je Petar Ćorluka, zajedno sa svojim timom stvarao od 2001. do danas, dokaz je i priznanje za doprinos i razvoj FMCG (roba široke potrošnje) industriji , koje mu je u ožujku ove godine dodijeljeno na 7. FMCG RETAIL SUMMIT-u u Sarajevu.

Ovo prestižno priznanje nosi posebnu vrijednost, jer ga dodjeljuje vijeće FMCG eksperata InStore magazina, najvećeg regionalnog stručnog magazina orijentiranog na FMCG industriju u cijelosti.

Nagrada je svojevrsni pečat na uspješan rad, rezultate i doprinos industriji, ali i zajednici.

“Za uspješno i značajno djelovanje na svakoj poslovnoj sceni potrebna je velika kreativnost; što proizlazi iz ljudskog uvida, te kvaliteta koju ćete pružiti svim potrošačima i postati konkurentni u samom vrhu. Generacijama je Violeta prepoznata po proizvodnji vrhunskih proizvoda u cijeloj regiji, a mi svakako moramo nastaviti podizati ljestvicu”, izjavio je Petar Ćorluka.

Biti lider na tržištu i priznati menadžer u najvećoj i najvrjednijoj industriji, potvrda je vrijednosti i načela koja njeguje Violeta, koja inspirirana svojim potrošačima, kreira i stvara visokokvalitetne proizvode i usluge, čineći svakodnevni život boljim i jednostavnijim.

Instore.ba