Uz nogometnu obuku, Akademija HNK Hajduk pridaje veliku važnost obrazovanju i pozitivnom razvoju osobnosti mladih nogometaša. Ulaskom u svijet nogometa, mlada se osoba susreće s brojnim izazovima i očekivanjima. Za što lakšu i uspješniju prilagodbu na različite svakodnevne situacije u nogometnom svijetu, ali i u privatnom životu, brine se tim stručnjaka Akademije koji se sastoji od pedagoga, psihologa, nutricionistkinje, učitelja stranog jezika, studenata volontera i brojnih vanjskih suradnika.

Stručnjaci iz Hajdukove akademije svoja znanja nastoje prenijeti i na partnerske klubove. Danas su boravili u Tomislavgradu gdje su pedagoginje Akademije HNK Hajduk, Petra Lozančić i Ana Kegalj te studentica pedagogije Maja Jokić u prostorijama HNK Tomislav održale predavanje, najprije za trenere, a onda i za roditelje djece koja treniraju u HNK Tomislav.

Petra i Ana izrazile su svoje zadovoljstvo ogromnim interesom roditelja i njihovom nazočnošću ovome predavanju. Valja napomenuti da se više od 60 roditelja odazvalo i s punom pozornošću poslušalo navedeno predavanje.

Tema predavanja bila je: Djeca i roditelji u sportu. Roditelji su mogli čuti o utjecaju sporta na razvoj djece, nedovoljnom ili pretjeranom uključivanju roditelja, te kako biti najbolja podrška svojoj djeci. Zanimljivo je bilo upozorenje roditeljima da prepoznaju svoju ulogu roditelja, da dopuste treneru da on vrši svoju ulogu, a roditelj svoju. Govorili su i o situaciji kada se zamjene ili izgube uloge bilo roditelja ili trenera. Poseban osvrt dan je osnaživanju samopouzdanja i samopoštovanja djece, te izgradnja osobnosti pored nogometnih umijeća.

Najbolja potvrda uspješnosti predavanja i zadovoljstva roditelja onim što su čuli bio je srdačan pljesak predavačicama i molba da se ovakva ili slična predavanja ponove.

Tomislavcity