Grupa planinara uz podršku nekoliko članova lovačke udruge Zavelim uspješno je obnovila i očistila stazu koja vodi iz podnožja Zavelim do srednjevjekovnog grada Rog. Mnoge markacije nakon nekoliko godina izblijede a putokazi često stradavaju pod vremenskim utjecajima i pod djelovanjem nesavjesnih izletnika i drvosječa. Vrijedne planinarske i lovačke ruke i ovaj su put uspješno uz lijep dan i vedro raspoloženje očistili i obnovili markacije od podnožja do povijesnog grada Roga.

Ped Zavelim želi osigurati što sigurnije planinarenje i kretanje isključivo označenim planinarskim stazama kojih ima već nekoliko a najčuvenija i najposjećenija je kružna staza Močila – Kolakovac ( Cokića vrh 1347 m) – Močila u duzini od 9,5 kilometara. Vikendom možete ovdje sresti izletnike kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Hrvatske i drugih zemalja koji uživaju u Zavelimu i njegovim nepresušnim izvorima.

Ovim putem apeliramo na sve izletnike da se ponašaju odgovorno, da se kreću isključivo označenim stazama, da ne ostavljaju smeće u prirodi te da ne čupaju korijenje biljaka od kojih su mnoge zaštićene.

Vedro!

PED ZAVELIM Roško Polje