Bosna i Hercegovina ovoga mjeseca dobit će još jedan granični prijelaz prema Hrvatskoj – međudržavni most Svilaj u općini Odžak, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na autocesti koridora Vc koji povezuje BiH s Hrvatskom, priopćili su iz Vlade Posavske županije.

Dodaju kako most ima strateški značaj za izgradnju cjelokupne autoceste. Kada profunkcionira u punom kapacitetu taj će most predstavljati važnu komunikacijsku poveznicu s koridorima i magistralama europskih cesta, a vrše se posljednje pripreme za otvaranje modernog graničnog prijelaza.

Na novom graničnom prijelazu bit će odvojen putnički od teretnog prometa. Pored toga, imat će četiri traka na ulazu iz Bosne i Hercegovine i tri traka na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prijelaza, uz ostale, sagrađeni su objekti za smještaj službenika policije, inspekcijskih službi, poreznih službi i drugo.

Od ostalih značajnih infrastrukturnih objekata na tom su dijelu autoceste izgrađena još i četiri nadvožnjaka, tri podvožnjaka, dvije petlje i odmorište, stoji u priopćenju.