Nakon višemjesečnih radova na adaptaciji prostorija Atomskog skloništa, prostor za mlade kreativce u Posušju je uređen, opremljen i spreman primiti sve mlade ljude iz Posušja koji žele sudjelovati u radionicama koje će ovaj centar organizirati.

Naime, u okviru Posuškog lita bit će upriličeno službeno otvaranje ovog multimedijalnog, vrhunski opremljenog i uređenog prostora i to 27.srpnja 2021. s početkom u 18.00 sati.

Na otvorenju će bit prikazana video prezentacija, te će posjetitelji moći pogledati izložbu radova likovne radionice i poslušati izvedbe bendova Rock akademije.

Projekt je realizirala udruga Apollo u suradnji s BHRI-om, IOM-om USAID-om, te uz potporu lokalne zajednice.

Vrijednost projekta iznosi više od 100.000 KM, a iz Udruge Apollo poručuju, kako je  proces realizacije ovog projekta bio zahtjevan, no otvaranje Centra za mlade Atomsko sklonište – samo je početak puno težeg procesa održavanja razine kvalitete radionica. Nadaju se i da će suradnjom svih kreativaca u Posušju  ovaj prostor u potpunosti ispuniti svoju  namjenu generatora kulturnih događanja u Posušju. Za kraj napominju i da je uz ovaj projekt paralelno tekao i projekt #kulturarastura#, koji će 29. srpnja 2021. imat i svoju veliku glazbenu završnicu- koncert filmske glazbe.

Bljesak.info/Tomislavcity