U organizaciji Planinarskog saveza Herceg Bosne protekloga je vikenda na lokaciji Galica, na Vlašiću, održan prvi dio obuke za planinarske vodiče. U trodnevnoj obuci sudjelovali su i članovi PD Orlova stina Tomislavgrad: Sanja Kovačević, Marin Radoš i Marija Kovačević.

Nakon upoznavanja sudionika, uslijedila su predavanja  o povijesti planinarstva, planinarstvu općenito, planinarskoj i tehničkoj opremi, orijentaciji, vodičkim standardima, meteorologiji, prvoj pomoći u planini, a potom i praktična vježba tijekom koje se odradila  čvorologija, izrada šumskoga gelendera i izrada improviziranih nosila. Zalaganje svih sudionika na vježbama se iskazalo u izradi improviziranih nosila koja su na kraju izrađena po magli i mraku, a izdržala su prijenos unesrećenoga do cilja.

Domaćin obuke bilo je PD Paklarske stijene iz Travnika koje se dokazalo da je svojim gostoprimstvom na vrhuncu zadatka. Isto vrijedi i za instruktore iz Stanice planinarskih vodiča Mostar koji su odlično obavili svoj posao, navodi se u priopćenju PD Orlova stina.

PD Orlova stina/Tomislavcity

Foto: PD Orlova stina

Više fotografija u galeriji.