Sead Đulić, predsjednik SUBNOR-a BiH, danas će biti saslušan u Policijskoj upravi Mostar zbog organizacije protestne šetnje 16. svibnja u Sarajevu.

Ovih dana policija je saslušala i druge organizatore okupljanja zbog mise koja je tog dana služena u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a bila je povezana sa žrtvama Bleiburga.

Kako je za Klix.ba kazao Sead Đulić on će se po pozivu nadležnih institucija mora pojaviti u 10 sati u Policijskoj upravi Mostar zbog prosvjeda Saveza udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) koji je u Sarajevu privukao tisuće građana, a koji su možda uzrok povećanja novooboljelih.

“Prije mene u Sarajevu saslušani su i drugi, ne znam tko je policiji naložio istragu i saslušanja, ali je sigurno da se taj događaj bespotrebno politizira. Ako nekom smetaju antifašisti onda znamo u kakvoj državi živimo”, kazao je Đulić navodeći da se organizatore tereti da su kršili javni red i mir te epidemiološke mjere.

On kaže i kako posljednja događanja u Skupštini Kantona Sarajevo i Federalnom parlamentu sugeriraju da ovakvo događanja i policijska saslušavanja antifašista ne čude.

SABNOR je u Sarajevu organizirao masovni prosvjed nakon što je objavljeno da će misa za Bleiburg biti održana u sarajevskoj katedrali.

Bild.ba/Klix.ba