U tijeku su građevinski radovi u ulici Brigade kralja Tomislava ukupne dužine 200 m.

Spomenuta ulica jedna je od najprometnijih po broju vozila i broju pješaka, pa samim time slobodna širina nogostupa bi trebala biti minimalno 1,2 m, kako bi se omogućilo normalno kretanje pješaka.

Slobodna širina postojećeg nogostupa gdje nema stabala je 2,2 m i postojeća stabla koja se nalaze u sredini nogostupa, te svojim obujmom i površinskim korijenjem zauzimaju veći dio nogostupa i svojim položajem dijele nogostup na dva dijela, tako da je slobodna širina nogostupa gdje su stabla oko 1,0 m.

Prema elaboratu na osnovu kojeg se izvode radovi predviđeno je da završni sloj nogostupa bude od asfalta debljine 4 cm, a oko postojećih stabala ugradili bi se ivičnjaci debljine 10 cm, tako da bi se dodatno smanjila slobodna širina nogostupa na 0,9 m.

S obzirom da ste Vi oni kojima razvoj općine Tomislavgrad treba biti usmjeren, pozivamo Vas da ispunite kratki anketni upitnik:

  • slažete li se da se uklone postojeća stabala za normalno odvijanje pješačkog prometa i uz rubove nogostupa posade nova stabla,
  • zadržavanje postojećih stabla sa vrlo uskom slobodnom širinom nogostupa