Svake jeseni Područno vijeće OFS-a organizira seminar trajne formacije za članove našeg područnog Hercegovačkog bratstva. Ove godine trodnevni seminar je održan od 11. – 13. studenog u Kući molitve u Masnoj Luci.

Misao vodilja seminar je bila „Uspon na planinu, spoznaja u dubinu: susret sa sobom!“ Gost predavač je bila Ankica Baković, psiholog i psihoterapeut.

Molitveni program i sveta misna slavlja je predvodio područni duhovni asistent fra Josip Vlašić uz koncelebraciju fra Petra Krasića i fra Marka Galića.

Uz predavanja, rad po grupama, bogat molitveni program našlo se mjesta za druženje i zabavu.

Na seminaru je sudjelovalo oko 40 članova iz 14 mjesnih bratstava. Zbog ograničenosti smještajnog kapaciteta kuće, određen je bio broj sudionika iz pojedinih mjesnih bratstava ovisno o veličini samog bratstva. Na osnovu toga iz našeg bratstva Tomislavgrad na seminaru su sudjelovala 2 člana: Vjekoslav Bagarić sa službom učitelja formacije i Dragica Grgić sa službom rizničarke koji za seminar kažu: „Bilo nam je uistinu lijepo! Svi smo se oduševili predavanjem Ankice Baković koja se dotakla obiteljskih problema i svakodnevnice tako da smo svi imali nešto reći na tu temu. Na večer smo se veselo družili kroz smijeh i igru. Po završetku nedjeljnog programa svi smo oduševljeni, ispunjeni i radosni krenuli svojim kućama.“

Samostan-tomislavgrad.info