Danas je održan 18. Splitski polumaraton s rekordnim brojem sudionika i prvi ikada pod snježnim pahuljama. Naravno, na Splitskom polumaratonu nastupili su i članovi AK “Puls” iz Tomislavgrada kojima su splitska bura i povremene pahulje predstavljale prirodno okruženje i rekli bi trku učinili ugodnom.

Polumaraton su istrčali: Vinko Sliško, Krešimir Parlov, Amela Trožić, Josip Škorić, Ante Mamić, Boško Šumanović, Ljiljan Kutleša, Vlatko Kovačević i Ivona Jonjić. U utrci na 5 km nastupili su: Emil Drmić, zauzeo 2. mjesto u kategoriji, Ljuban Gudelj, zauzeo 3. mjesto u kategoriji, a Ivan Kutleša 3. mjesto u kategoriji mlađi kadeti. Na 5 km još su nastupili i Mate Ćurić, Tomislav Toša Batarilo te Marko Ćavar. Najbolji plasman u polumaratonu od Pulsaša ostvario je Vinko Sliško.

 

 

Pobjednik 18. Splitskog polumaratona je Mađar Laszlo Gregor koji je na cilj stigao za nešto manje od sata i deset minuta. Drugi je Diego Avon iz Italije, a iza njega bili su Darko Živanović iz Srbije, te Hrvat Zoran Žilić.

Laszlo Gregor pobjedu je odnio i prije dvije godine, dok je lani bio treći.

U ženskoj konkurenciji pobjedila je naša Mata Matošević Hačić. U štafetnom polumaratonu najbrži su bili Crnogorci, a zatim hrvatska Udruga lađar Stablina.

U humanitarnoj utrci na pet kilometara prvo mjesto osvojio je Jure Božinović, drugo mjesto zauzeo je Dragoljub Koprivica, a treće Branimir Šatara.

slobodnadalmacija.hr/AK Puls/tomislavcity

Foto: AK Puls i slobodnadalmacija.hr

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.