Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini života, piše Podravski list.

Rođeni Novigradec (11. kolovoza 1932.) hrvatskoj je javnosti poznat kao neponovljivi Dudek iz serije Gruntovčani koja se snimala sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća diljem Podravine, ponajviše u Sigecu.

Martin Sagner odigrao je uloge u desetak televizijskih serija i najmanje još toliko dugometražnih filmova. Početkom 90-ih godina u dva je mandata čak bio i zastupnik u Saboru, no odlučio je kako to nije za njega.

“I u Saboru sam bil Dudek!” kazao nam je tada. S glumačke scene povukao se prije nešto više od 15 godina jer, govorio je, glumački posao je fizički i psihički težak pa za to više nije imao snage. Uživao je u mirovini i živio u stanu u zagrebačkoj Malešnici, a sreću je pronašao u trećem braku s 30-ak godina mlađom suprugom Zoricom s kojom ima dvojicu sinova. Volio je svirati violinu i mnogo čitati.

Lik Dudeka obilježio mu je karijeru, ali i život. Rezonirao je mudro u tom zadnjem razgovoru za Večernji list da je glumcu lakše ako napravi jednu ulogu po kojoj se pamti, ali s druge strane redatelji će ga zbog nje izbjegavati. Bez obzira na to do samog kraja nije mu smetalo što ga ljudi zovu Dudek.

Govorio je: “Ako nekog veseli, neka, meni ne škodi.”

Vecernji.hr