Bukovički župnik fra Mladen Rozić objavio je svoje prvo prozno djelo. Riječ je o knjizi Obitelj – posljednje uporište. Knjiga je objavljena u nakladi Matice hrvatske Široki Brijeg.

– Svi smo obiteljski ljudi. U obitelji se rađamo, živimo i umiremo. I smatram da je to osnovna stanica svakoga društva i ako je ta stanica zdrava, onda će i društvo biti zdravo. Ako u toj obitelji budu odgajani ljudi, onda ćemo imati zdrave i obiteljske ljude,  i ekonomske i političare i svećenike i da ne nabrajam dalje, kazao nam je fra Mladen.

Navikli smo da pišete meditativnu poeziju. Kako ste se odlučili na prvo prozno djelo?

– Već nekoliko godina pišem kolumnu u jednome našem katoličkom listu pa sam složio te stvari i malo proširio tako da pred sobom imamo knjigu koja ide za tim da promovira dobro, a upozorava na zlo koje neprestano vreba. To se jasno odnosi i na bračnu i obiteljsku zajednicu, i naravno na sve ostale.

Zli je uistinu vrijedan, rekao bih najvrjedniji radnik, zato bi nas to trebalo pomalo uozbiljiti u svakodnevnome životu.

Na koji način možemo doći do knjige?

–  Knjiga je izašla koncem prošle godine. Nisam radio nikakve promocije, knjiga ima kod mene u župnome uredu u Bukovici. Vjerojatno ćemo napraviti neku promociju kad prođe ova situacija, a onda i izvijestiti javnost gdje će sve moći nabaviti knjigu.

Zora Stanić/Tomislavcity

Slika iz knjige fra Mladena Rozića: Obitelj - posljednje uporiše