Hercnet internet od sada je dostupan i u Tomislavgradu!

Nakon uspješnog početka rada u nekoliko općina i gradova, Hercnet je odlučio nastaviti ekspanziju širom Bosne i Hercegovine.

Naša vizija je ponuditi kvalitetnu alternativu postojećim internet ponuđačima kroz pregledne i fer cijene uz neupitnu kvalitetu usluge, po kojoj smo već prepoznatljivi. Zbog toga naš razvojni  tim trenutno gradi mrežu baznih stanica, kako bi naša ponuda uskoro bila dostupna većini domaćinstava.

Više informacija na https://hercnet.ba/

Vaš Hercnet tim

Česta pitanja:

Kako radi Hercnet internet?

Hercnet internet radi preko vanjske bežične antene, koje se povezuju sa postojećom baznom stanicom. Nakon čega se LAN kabelom  uspostavlja veza sa razdjelnikom (routerom) unutar objekta, na koji se povezuju mobitel, računalo, televizija, pisač…

Koje su prednosti?

Brz i stabilan internet sa malim pingom uz fer cijene. Brza ugradnja i instalacija. Također ova vrsta interneta se često koristi na mjestima gdje nije dostupan klasični internet.

Imali utjecaja loše vrijeme na kvalitetu signala?

Nema.

Ima li nedostataka?

Za spajanje na ovu vrstu interneta potrebna je optička vidljivost sa baznom stanicom, što nažalost trenutno nije svugdje moguće, ali uz vašu pomoć potrudit ćemo se da što prije proširimo dostupnost za što veći broj korisnika.

Postoji  li zračenja štetno za zdravlje?

Ne. Protok internet signala prenosi se sa usmjerenim antenom do korisnika, što znači da signal dolazi precizno do jedne tačke, bez okolišnog zračenja. Ova tehnika se koristi i u razvijenim zapadnim zemljama, sa oštrijom regulativom, bez ograničenja.

 

Naša ponuda

PDV je  uračunat u cijenu!

 

Sponzorirani članak