Mi jednostavno ne možemo bez akcije, ekologično! Prvi put sudjelujemo u projektu “Od izvora do mora” koji je pokrenula Coca-Cola u suradnji s udrugom “Ruke”.

Cilj projekta je promicanje brige za okoliš, podizanje svijesti o važnosti smanjenja otpada, zaštita područja uz rijeke, jezera i more.
Želja nam je prikupiti i reciklirati sve boce i limenke za svaku koju proizvedemo do 2030. godine. A godišnje proizvedemo milijune boca diljem svijeta, rekao je Luca Santandrea, direktor franšize za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju u Coca-Coli Adria.

U subotu, 16. listopada u 9 sati idemo s našim vrijednim speleolozima očistiti jamu na području Grabovice, nedaleko od Vidikovca. Sama jama predstavlja veliki problem kako ekološki tako i speleološki.

Naime, velike količine otpada koje se nalaze u ovom objektu predstavljaju veliku ekološku prijetnju za podzemne vode našeg polja.
Plan je sljedeći: Smeće koje izvuku naši speleolozi, razvrstati u posebne vrećice za reciklažu te izvagati i predati našim komunalcima.

Svi koji žele sudjelovati, i vidjeti našes peleologe u akciji neka nam se jave porukom na FB.

Za sve sudionike osigurana je hrana, piće, majica, rukavice i dobar štimung
Vidimo se!

Tomislavgrad public