Bayern na kraju sezone ostaje bez trenera jer Jupp Heynckes je već ranije donio odluku o povlačenju. Bavarski velikan do kraja travnja objavit će ime novog trenera, a velike šanse ima trener Eintrachta Niko Kovač.

Sportski direktor Bayerna i Kovačev prijatelj Hasan Salihamidžić potvrdio je da je Bayern u kontaktu s bivšim hrvatskim izbornikom.

– Obavili smo neke razgovore – rekao je Salihamidžić za njemačke medije. A situaciju s Kovačem prokomentirao je Karl-Heinz Körbel, legenda Eintrachta s više od 600 utakmica za klub.

– Ako Bayern napravi pritisak, Kovač bi se mogao predomišljati. Moguće je da Bayern dođe i kaže ‘Niko, stvarno te želimo i platit ćemo Eintrachtu odštetu od tri, četiri milijuna eura’. Niko Kovač bi se uklopio tamo, a da ja vodim Bayern izabrao bih Niku za trenera. On je veliki profesionalac, sjajan trener, donio bi nove ideje u München i siguran sam da bi tamo ostavio traga – rekao je Körbel pa dodao:

– Odlazak Kovača za nas bi bila apsolutna katastrofa. On i sportski direktor Fredi Bobic nose čitavi projekt. Niko zna kako se nositi s Boatengom i Antom Rebićem, a to nije lako. O svemu se prošlog tjedna oglasio i Kovač.

– S Eintrachtom imam ugovor do 2019. – rekao je Kovač, ali se onda ogradio: – U nogometu nikad ne znate što će se dogoditi, no ako se ništa ne promijeni radit ću ovdje do 2019.

vecernji.ba