Na jednom nedavno održanom panelu o umjetnoj inteligenciji prisustvovali su njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier, te šefovi Mercedes-Benza Dieter Zetsche i Volkswagena Herbert Diess. Kako prenosi Der Spiegel, na tom je skupu spomenuti ministar prozvao dvojicu direktora kao i prvog čovjeka BMW-a, Haralda Krügera.

Prema više svjedoka, on im je izravno, i bez šale, rekao: “Zanima me kada ćete Vi, g. Zietsche, ili vi, g. Deiss, ili g. Kruger iz BMW-a biti u mogućnosti proizvesti električni automobil koji je barem upola seksi kao Tesla. Što se tiče privlačnosti vaših električnih automobila, mogli biste izaći i s nekim svježijim idejama”. Izravan odgovor od šefova automobilskih giganata na ovo pitanje nije dobio.

Njemački proizvođači posljednjih su godina povećali svoje napore vezane uz električna vozila. Volkswagen ima velike planove za masovnu proizvodnju i jeftinije modele, Porsche bi uskoro trebao službeno predstaviti Taycana, Mercedes i BMW također imaju “konja za utrku”, no ministru Altmaieru očito ništa od toga nije seksi kao – Tesla

Bug.hr