Foto: Screenshot/YouTube

Šveđanin Jonas von Essen (31) dvostruki je svjetski prvak u pamćenju, finalist TV showa “Talang”, švedske verzije emisije “Got Talent” u kojoj se pjevači, plesači, komičari, glumci i drugi izvođači natječu za potporu publike i novčanu nagradu, a sad je i “novopečeni” milijunaš, piše Jutarnji.hr.

Naime, briljirao je u showu “Postkodmiljonären”, koji u hrvatskoj inačici znamo kao “Tko želi biti milijunaš” i postao 14. osoba koja je od početka emitiranja showa 2005. godine osvojila milijun.

Jonas je do finalnog pitanja došao bez da je iskoristio ijedan džoker.

– Koji je arhitekt projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina? – glasilo je pitanje za milijun kruna.

Von Essen neko vrijeme razmišlja, a onda odluči iskoristiti džoker “zovi prijatelja”. S druge strane telefonske linije javlja se David, Jonasov prijatelj s kvizova.

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – kaže Jonas von Essen dok sekunde otkucavaju, a voditelj Rickard Sjöberg gleda i sluša u čudu, a onda, kad napokon shvati što se događa, prasne u smijeh.

David prihvaća Jonasov poziv na zabavu i razgovor završava, a da mu natjecatelj nije niti pročitao milijunsko pitanje. Jer Jonas von Essen očito zna točan odgovor, ali odlučio je malo se zabaviti pred televizijskim kamerama.