U emisiji Mali radio vjeronauk Hrvatskoga radija, koja je emitirana protekle nedjelje, predstavljene su jedne od najljepših molitvica naših starih. Većina njih sadržana je u Verbumovoj monografiji Najljepše molitve naših starih koju je priredila prof. dr. sc.Ljiljana Marks.

Zanimljivo je da je u spomenutoj emisiji, između ostalih, čak četiri molitvice kazivala naša Duvanjka, gospođa Nada Šarić iz Stepena. Također, u ovoj emisiji možete poslušati i ulomke iz „Gospina plača“, a koji tradicionalno na Veliki petak pjeva naš veliki župni Zbor sv. Nikola Tavelić.

Emisiju možete poslušati i ovdje:

Najljepše molitve naših starih – hrvatsko duhovno blago za sve generacije!

Drevne narodne molitve koje se usmenom predajom prenose s koljena na koljeno u našim hrvatskim obiteljima, one koje su djedovi ostavljali u nasljeđe unucima, koje su unuke s udivljenjem slušale od svojih baka prije spavanja i koje su majke kćerkama predavale kao dragocjenu baštinu za njihove nove obitelji, sada su po prvi put sabrane i sačuvane u ovoj iznimnoj knjizi kako bi mogle biti dio i vaše obiteljske baštine.

Monografija Najljepše molitve naših starih puno je više od knjige: njezine stranice s prekrasnim narodnim molitvama iz svih hrvatskih krajeva i obogaćene dojmljivim fotografijama iz narodne baštine, sadrže istinsko hrvatsko duhovno blago za sve naraštaje.

Noseći u sebi dašak minulih vremena, ove se molitve istovremeno odlikuju neprolaznom svježinom i ljepotom. Ova jedinstvena knjiga oblikovana je iz same naše zemlje, izrasla je iz srdaca i vjere naših obitelji i narodnog spomena na ono najvažnije što imamo i što želimo prenijeti naraštajima koji dolaze.

Tomislavcity/Verbum