Mario Mandžukić odlučio se na prekid nogometne karijere! Legenda Vatrenih i brojnih kako domaćih, tako i stranih klubova svoju je odluku potvrdila preko društvenih mreža.

S 35. godina na leđima, jedan od najvećih napadača u povijesti hrvatske reprezentacije, prelomio je i rekao – dosta je bilo.

Emotivnu Mandžinu poruku kojom se oprostio od nogometa prenosimo vam u cijelosti:

“Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći – suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario

 

Reakcija na njegovu objavu ne nedostaje. Društvene mreže, kako neki vole reći, ‘gore’. Javljaju se bivši suigrači, prijatelji, klubovi u kojima je Mario ostavio trag. Puno, puno poznatih imena ispratilo je Mandžukića u mirovinu, a mi vam izdvajamo dio reakcija, pišu Sportske novosti.

“Kad je u ljeto 2007. godine parafirao ugovor s Dinamom na predstavljanju je samouvjereno poručio: ‘O ovome sam sanjao od malih nogu. Dinamo osvaja trofeje, a to je i moj cilj, jer i ja sam fajter. Pucam visoko!”, dio je poruke iz Dinama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

“Kraj velike karijere. Hvala ti na svemu”, poručili su iz Bayerna.


“Sretno u mirovini. Uvijek si težio tome da daš sve od sebe”, između ostalog je osvanulo na Twitter profilu njemačkog Wolfsburga.


“Zbogom suigraču. Nismo se nešto previse družili, malo vise tijekom svjetskog prvenstva kad su ti srezali frizuru na pola, ali bili smo korektni jedan prema drugome. Hvala ti na svemu, pogotovo za 2018. Uživaj Mario i vidimo se jednog dana na tenisu”, napisao je na Instagramu Lovren.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dejan Lovren (@dejanlovren06)


“Zajedno smo prošli kroz jednu sjajnu avanturu. Bilo je prekrasno biti dio tvog putovanja. Hvala ti za sve što si nam dao i sretno u budućnosti”, poruka je iz Juventusa.

“Ljudska i igračka gromado, kapa dolje za sve sto si napravio u karijeri”, napisao je Bojan Bogdanović u komentaru na Mandžinu objavu.

“Dragi, bila mi je velika čast s tobom dijeliti teren. Zajedno smo iskusili toliko sjajnih trenutaka. Možeš biti ponosan, a ponosan sam i ja što te mogu zvati prijateljem. Sretno u novom poglavlju. Sve najbolje prijatelju”, riječi su Samija Khedire.