U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata i Općine Tomislavgrad u nedjelju, 25. srpnja 2021. godine, na Pomenu iznad Doljana bit će održan komemorativni program, u spomen na poginule hrvatske branitelje iz brigada: Kralj Tomislav i Rama.

Program počinje u 10:30 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća a potom će, u 11 sati, biti služena sveta misa.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu u nedjelju na Pomen kako bismo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, navodi se u pozivu UDVDR HVO HB Tomislavgrad.

Valja napomenuti da je jučer, 17.7.2021. godine, provedena radna akcija čišćenja na Pomenu. Mještani Doljana uredili su očistili prostor oko spomen obilježja poginulim te drevnog groblja na Pomenu. Prostor je uređen i sve je spremno za dostojanstvenu komemoraciju.

Za sve one koji će hodočastiti na Pomen, u nedjelju 25. srpnja, valja napomenuti da je prilazni put u dosta dobrom stanju pa se nesmetano može doći do spomen obilježja kao i svake godine do sada. Također, mještani su osposobili cjevovod kojim je Pomen opskrbljen izvorskom pitkom vodom.

Ovim putem se zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji čišćenja i uređenja okoliša kako bi nam boravak na ovom mjestu bio što ugodniji, navodi omolje.com.

Tomislavcity