Pod geslom “Dođi i vidi…zemlju dide svog” Župa Šuica poziva 11. kolovoza 2018. godine sve mlade (od 15 do 30 godina) porijeklom iz Šuice na Susret mladih Šuičana.

Cilj ovog susreta je okupiti sve mlade – one koji žive u Šuici, one koji su odselili, one čiji su roditelji, djedovi ili bake iz Šuice, one koje dolaze redovno u Šuici ali i one koji su bili samo rijetko ili nikada u rodnom mjestu svojih predaka.

Pripreljen je raznolik program koji će mladima omogućiti da se upoznaju međusobno na poseban način, da kroz radionice po prezimenima vide “čiji su”, te će imati mogućnost kroz tematske radionice upoznati “zemlju dide svog” (kultura, povijest,…).

Posebni gost Susreta je poznati franjevac iz Splita, fra Ante Vučković, koji će mladima održati nagovor na temu “Dođi i vidi” – poziv iz Biblije, značenje očuvanja identiteta, poziva svakog pojedinca.

U 19 sati će župnik fra Mate Logara i fra Ante služiti sv. misu. Zajednička fotografija i večera kao i zabavni program do 23.30 sati su također dio programa.

Prijavati se treba do 30.7.2018 preko Facebook stranice Župa Šuica. Svaki prijavljeni sudionik dobiti će majicu s logom Susreta te svojim prezimenom porijekla.

U organizaciju su uključeni domaći ljudi, pogotovo i oni koji čuvaju kulturnu baštinu, koji su sudjelovali svojim znanjem u Monografiji “Župa Šuica – 150 godina” a i drugi Šuičani iz različitih gradova. Mladi Šuičani iz različitih gradova snimili su video poziv za Susret.
Anna-Marija (Anni) Lovrić, studentica grafičkog designa iz Berlina, rodom iz Livna, pobrinula se za design loga, plakata i majica.

PROGRAM SUSRETA

od 13.45 sati: okupljanje i prijava, početak programa u 14.30 sati
zajednička slika
“Tko si” – upoznavanje na poseban način
“Čiji si”
– radionice po prezimenima (rodoslovlje)
“Dođi i vidi” – nagovor fra Ante Vučković, Split
“Zemlja dide mog” – tematske radionice

19 sati: sv. Misa, klanjanje
večera

zabavni program

Organizacijski tim Susreta/Tomislavcity