Uoči polaska na gostovanje u Albaniji jutros je na stadionu Pecara održana konferencija za novinare NK Široki Brijeg, koji, podsjećamo, u četvrtak od 21 sat igra uzvratnu utakmicu protiv Vllaznije.

Uzvratnu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu najavili su šef stručnog stožera Toni Karačić, vezni igrač Zvonimir Begić i branič Jure Obšivač.

Istina je da sam ja rekao za ovu prvu utakmicu da je cilj nama prolazak u drugo pretkolo. Prvu utakmicu smo završili, mislim da je bilo dosta dobro, dobra utakmica. Imamo sasvim dovoljnu prednost pred ovaj drugi susret. Jedan korak smo napravili, ali daleko je to od gotove utakmice. Mislim da će dole biti dosta tvrda, dosta dobra utakmica. Protivnik koji je dosta dobar, kvalitetan, ali mi smo bili jako dobri u prvoj utakmici i nadam se da ćemo to ponoviti i dole u Skadru”, poručio je trener Toni Karačić.

Svima nama, a pogotovo mlađima je europska utakmica nešto više. Meni je ovo prvi put europska utakmica. Atmosfera na Pecari je bila odlična, nošeni publikom mislim da smo odigrali možda jednu od najboljih utakmica od kada sam ovdje u Širokom. Ništa nije gotovo, sigurno je da nas čeka teška utakmica. Također i protivnik će biti spremniji, dodadnose pripremiti za nas. Nimalo ne sumnjam u naš prolaz dalje”, poručio je Zvonimir Begić.

 

Sigurno će biti drugačija utakmice nego ovdje jer oni igraju kući. Mislim da će sve napraviti da budu bolji nego što su bili ovdje, ali jedno je sigurno da se mi ne smijemo pustiti. Imamo lijepu prednost, ali ako ponovimo igru kao ovdje kući mislim da nebi trebalo biti problema”, poručio je Jure Obšivač.

U ovoj prvoj utakmici ne treba pričati o suđenjima, mi smo kroz igru ogroman broj prilika kreirali i žao mi je što nismo postigli gol više, ali sigurno da i ovaj rezultat od 3:1 je dobra jedna zaliha pred ovu drugi utakmicu, dodao je Karačić.

Pripreme su protekle dobro, Božo Musa ide dosta dobro, jedino Grgić ne ide, on ostaje ovdje jer je jučer na treningu dobio udarac.

Vrisak.info/Tomislavcity