U četvrtak 22. srpnja s početkom u 19:30 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno održat će se promocija knjige ”Left To Tell” (Ostavljena da svjedoči) Immaculee Ilibagiza iz Ruande.

Riječ je o autentičnom svjedočanstvu i prvoj knjizi autorice, koja ubrzo nakon objavljivanja 2006. godine postaje najprodavaniji bestseler New York Timesa.

Do sada je prevedena na dvadesetak jezika i prodana u preko dva milijuna primjeraka.

Knjiga je nagrađena sa Christopher Award, ”koja afirmira najviše vrijednosti ljudskog duha” i izabrana je od časopisa Outreach za ”najbolje svjedočenje/biografski resurs 2007. godine”. Uvrštena je u nastavni program desetina srednjih škola i sveučilišta. U Livnu će knjigu predstaviti sama autorica.

Immaculée je stekla počasne doktorske diplome na nekoliko velikih svjetskih sveučilišta. Primila je i brojne humanitarne nagrade, uključujući međunarodnu nagradu Mahatma Gandhi za pomirenje i mir. Napisala je još šest knjiga i danas se smatra jednom od vodećih svjetskih govornika o vjeri, nadi i praštanju.

Tijekom predstavljanja bit će moguće kupiti knjigu po cijeni od 10,00 KM, a sav prihod od prodaje je namijenjen financiranju malih aktivnosti koje će naši mladi ljudi osmišljavati nadahnuti njenim svjedočanstvom.